Informați-vă în legătură cu evoluția fenomenelor meteo din zona în care urmează să vă deplasați, respectați recomandările autorităților și restricțiile de circulație impuse preventiv, pentru siguranța dumneavoastră, pe unele sectoare de drum!, spun polițiștii buzoieni.

 Într-un comunicat de presă al IPJ Buzău se arată: "La această oră, se circulă îngreunat, din cauza poleiului, pe mai multe artere rutiere din judeţul  Buzău.

Au fost redeschise circulației rutiere DN2 B, tronsonul Buzău – limita

cu judeţul Brăila și DN2 C, tronsonul Costeşti – limita cu judeţul Ialomiţa, pentru circulația autovehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 7,5 tone.

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău sunt în teren pentru supravegherea, îndrumarea și controlul traficului.

Totodată, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă cu efecte negative asupra comunităţilor, polițiștii sunt pregătiți să intervină iar în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor prognozate, vor fi activate grupele operative şi suplimentate efectivele, pentru asigurarea intervenţiei imediate la solicitările cetăţenilor.

În aceste împrejurări, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu plece la drum dacă nu este absolut necesar.

Cei care nu pot amâna călătoria, sunt rugaţi să se informeze cu privire la condiţiile meteo-rutiere de pe traseele pe care intenţionează să le parcurgă, să aibă autovehiculele echipate corespunzător circulaţiei în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţionabil).

Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere, polițiștii recomandă sporirea atenţei la volan, evitarea bruscării comenzilor autovehiculului şi efectuării oricăror manevre riscante în trafic.  

Conducătorii auto sunt rugaţi să se conformeze indicaţiilor poliţiştilor aflaţi în teren în orice zonă a judeţului s-ar afla."