"Peste 200 de poliţişti, cu aproape 80 de autospeciale vor fi la datorie, zilnic, în perioada minivacanţei prilejuite de trecerea în Anul Nou, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor. Toți trebuie să fim atenți, conștienți și responsabili, pentru ca nimic să nu ne strice liniștea.

 

Pentru că urmează o nouă perioadă de minivacanță, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a solicitat mobilizarea unui dispozitiv similar celui care a acționat în perioada Crăciunului.

Polițiștii vor fi angrenați în acțiuni menite să crească gradul de siguranță a cetățeanului, prin menținerea ordinii publice. Efectivele planificate în seviciu vor acționa pe două paliere: primul palier este cel de prevenire și descurajare, iar cel de-al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

Astfel, vor fi la datorie efective de ordine publică, poliție rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculase, precum şi rezerve de intervenţie din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

O atenție sporită va fi acordată asigurării protecției participanților la evenimentele publice (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă), ce urmează să fie organizate la trecerea dintre ani.

Polițiștii vor acționa pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

De asemenea, polițiștii vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naționale şi județene, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie, pentru a petrece minivacanța de Anul Nou în siguranţă!",

Transmite Biroul de Presă al IPJ Buzău