Poliția buzoiană a lansat o nouă campanie pentru siguranța cetățenilor. Este vorbadespre atenționarea lor cu privire la riscurile care apar atunci când fac cumpărături în mediul online și ce măsuri trebuie să ia pentru a fi protejați. Într-u comunicat Biroul de Presă al IPJ Buzău transmite:" În ultima săptămână, poliţiştii de proximitate şi cei de prevenire din cadrul I.P.J. Buzău au desfăşurat mai multe activităţi şi întâlniri informale în cadrul campaniei “Buy Safe, Pay Safe!”, mesajele informative fiind diseminate către mai mult de 100 de persoane şi diverşi agenţi economici.

 

Citește mai departe: Atenţie la cumpărăturile făcute în mediul online! “Buy Safe, Pay Safe!”

Prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim, și reprezentanții structurilor MAI și ai autorităților locale s-au deplasat în satul Șuchea, com. Cănești, unde o viitură puternică a distrus un pod de tuburi de beton de pe Drumul Comunal 94. 
În urma evenimentului produs în după-amiaza zilei de 29 iunie, traficul auto a fost întrerupt între Șuchea și satele Trestioara, Crevelești și Budești din com. Chiliile, iar în cursul dimineții

Citește mai departe: Acțiunea de decolmatare a barajului Izvorul Mocearu s-a încheiat

https://youtu.be/-uhwUUs-fpI

La data de 13 iunie a fost lansată campania europeană de prevenire a furturilor din buzunare - „Protect Your Pocket!”. Aceasta este o  inițiativă a Rețelei Europene de Prevenire a Criminalității (EUCPN) din cadrul Comisiei Europene şi se desfăşoară simultan pe teritoriul a 25 de state europene.

Citește mai departe: ATENȚIE! „GOL” în poartă, nu în buzunar!/ „Protect Your Pocket!”

https://youtu.be/s8wIUUWbzE4

Poliţiştii buzoieni au înălţat drapelul pe cel mai înalt vârf muntos din judeţul Buzău. Despre această acţiune menită să marcheze Ziua Drapelului Naţional Biroul de Presă al IPJ Buzău a transmis un comunicat în care consemnează această acţiune.

"Ziua Drapelului Naţional este marcată, în fiecare an, la 26 iunie şi a fost instituită astfel prin Legea 96/1998 privind proclamarea Zilei Drapelului Naţional.

Pentru poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău această zi de sărbătoare are o semnificaţie deosebită şi aparte.

Conform datelor istorice, în anul 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica (cunoscut şi cu numele de Grigore al IV-lea Ghica, domnitor al Ţării Româneşti între anii 1822 şi 1828), înmânează agăi Mihăiţă Filipescu, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Bucureşti, primul drapel al Agiei şi subliniază valoarea sa :

Citește mai departe: Acţiune la înălţime  a poliţiştilor buzoieni pentru a marca Ziua Drapelului Naţional

Joi, 17 mai, buzoienii sunt aşteptaţi la Cimitirul Eroilor să-şi comemoreze eroii. Programul acestui eveniment, cel mai important din acest an pentru buzoieni, se înscrie în seria de manifestări dedicate Centenarului şi a fost prezentat joi, 10 mai, la sediul Diviziei 2 Infanterie Getica, de către comandatul unităţii, general de brigadă Gheorghiţă Vlad. I-au fost alături primarul municipiului Buzău, Constantin Toma şi reprezentanţii celorlalte instituţii implicate în desfăşurarea în bune condiţii şi de siguranţă maximă a manifestărilor dedicate Zilei Eroilor şi aniversării Centenarului Românei, care se vor desfăşura în municipiul Buzău în zilele de 16 şi 17 mai. Activităţile debutează în seara zilei de 16 mai, la ora 20,45, în Piaţa Dacia, unde va avea loc un concert de muzică militară. Acesta va fi urmat de ceremonia  de retragere cu torţe, la care vor participa 400 de militari, cel puţin 100 străini, pe traseul Piaţa Dacia – Aleea Trandafirilor – Bulevardul Unirii - Bulevardul Calea Eroilor – Cimitirul Eroilor.

Citește mai departe: Ultimele pregătiri în municipiul Buzău pentru cel mai mare eveniment al anului dedicat...