Prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim, și reprezentanții structurilor MAI și ai autorităților locale s-au deplasat în satul Șuchea, com. Cănești, unde o viitură puternică a distrus un pod de tuburi de beton de pe Drumul Comunal 94. 
În urma evenimentului produs în după-amiaza zilei de 29 iunie, traficul auto a fost întrerupt între Șuchea și satele Trestioara, Crevelești și Budești din com. Chiliile, iar în cursul dimineții

următoare, eroziunea continuă a malurilor sub acțiunea șuvoaielor de apă a determinat și întreruperea circulației pietonale, astfel că aproximativ 400 de persoane din cele patru sate au rămas izolate.
De asemenea, în urma precipitațiilor masive și a viiturilor, barajul Izvorul Mocearului din care se asigura apa potabilă pentru 1700 de săteni din Cănești și Chiliile s-a colmatat cu aluviuni, pietriș și resturi vegetale, ceea ce a dus la oprirea furnizării apei pentru consumatorii din zonă.
Pe 30 iunie, la fața locului a ajuns și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, care împreună cu autoritățile buzoiene a stabilit măsurile necesare pentru remedierea problemelor apărute: aducerea de utilaje și lucrători pentru refacerea podului de tuburi peste râul Sărățel, asigurarea unui transport de 2600 litri de apă minerală din rezerva de stat a Guvernului și distribuirea acesteia către localnici, precum și dislocarea unui număr de aproape 100 de cadre ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău și Diviziei 2 Infanterie ”Getica”, care să efectueze decolmatarea bazinului de apă potabilă.
Șase ore mai târziu, a fost reluat traficul auto între Șuchea și Trestioara și pietonal către celelalte două sate, Crevelești și Budești, iar trei utilaje acționează în continuare pentru refacerea căii de rulare a mașinilor pe DC 94.
În cursul acestei seri, militarii care au primit și sprijinul unor localnici au raportat încheierea operațiunii de decolmatare a sursei de apă potabilă Izvorul Mocearului.