https://youtu.be/-uhwUUs-fpI

La data de 13 iunie a fost lansată campania europeană de prevenire a furturilor din buzunare - „Protect Your Pocket!”. Aceasta este o  inițiativă a Rețelei Europene de Prevenire a Criminalității (EUCPN) din cadrul Comisiei Europene şi se desfăşoară simultan pe teritoriul a 25 de state europene.

 

Scopul proiectului este conștientizarea populației cu privire la măsurile de autoprotecție ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile din buzunare.

De aceea, poliții din 25 de state europene, printre care și Poliția Română, partenere în cadrul EUCPN și EUROPOL, și-au unit forțele pentru lansarea acestei campanii de prevenire.

Astfel, în mediul urban, oamenii vor putea viziona pe ecrane stradale trei videoclipuri, concepute pentru diseminarea mesajului.

Fiecare film demonstrează, cu umor, cum un personaj animat nu acordă atenție obiectelor din buzunarele lui, în timp ce se află într-o mare mulțime.

De aceea, apreciem că o atenție sporită trebuie acordată bunurilor dumneavoastră mai ales atunci când vă aflați în aglomerație, la evenimente (concerte, spectacole, festivaluri, pe stadion, în mijloacele de transport în comun etc.), unde hoții de buzunare pot profita de orice moment pentru a acționa.

Pentru a preveni astfel de situaţii, polițiștii buzoieni vă recomandă:

Nu purtați portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor! Alegeți  buzunarul interior și asigurați-l cu nasturi sau fermoar!

Nu purtați bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor, gecilor! Acestea sunt locurile cele mai vulnerabile și mai des vizate de hoți!

Dacă ați fost bruscat în timp ce vă aflați în zone aglomerate, verificați locul unde țineți portofelul!