Peste 610 poliţişti, cu 250 de autospeciale, au acţionat în ultimele 48 de ore alături de celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea incidentelor cauzate de fenomenele meteorologice care au afectat judeţul.

 

În ultimele 48 de ore, peste 610 poliţişti de la rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, dar şi alte specializări din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu 250 de autospeciale, au acționat în misiuni de supraveghere şi dirijare a traficului rutier, precum şi de intervenţie pentru prevenirea incidentelor ori de limitare a efectelor evenimentelor cauzate de fenomenele meteorologice care au afectat judeţul.

Poliţiştii au acţionat în dispozitivele de blocare/restricţionare a circulaţiei autovehiculelor, a punctelor de informare organizate inclusiv în mediul rural din întreg judeţul şi au adresat permanent recomandări participanţilor la trafic.

În urma activităţilor efectuate, pe raza judeţului Buzău nu au fost înregistrate evenimente deosebite ori soldate cu rănirea gravă a persoanelor. S-au înregistrat 29 de situaţii în care conducători auto au rămas înzăpeziţi, poliţiştii acordând sprijin în 21 dintre acestea. Cu această ocazie s-a reuşit deblocarea a 35 de autovehicule.