La data de 5 ianuarie a.c., a fost sesizată producerea unui accident rutier pe raza localităţii Sătuc, pe Drumul Naţional 10.

Din primele verificări efectuate de echipa de cercetare la faţa locului a rezultat faptul că un bărbat în vârstă de 27 ani, din Greceanca, în timp ce se deplasa cu un autoturism din direcţia Berca către Verneşti, cel mai probabil pe fondul vitezei excesive şi a faptului că nu posedă permis de conducere, pe raza aceleeaşi localităţi a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a acroşat o conductă de distribuţie a gazelor naturale, ulterior răsturnându-se în afara părţii carosabile.

 

În urma impactului o minoră în vârstă de 11 ani, pasageră, a fost proiectată în afara autovehiculului şi a decedat.

Având în vedere afectarea conductei de distribuţie a gazelor naturale, zona a fost izolată pentru intervenţia echipajelor din cadrul I.G.S.U. şi specialiştilor cu atribuţii în domeniu, ulterior demarându-se activităţile de cercetare.

Totodată, din verificări a reieşit că alţi trei minori, cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, se aflau în autoturism la momentul producerii evenimentului, motiv pentru care a fost dispusă măsura transportării acestora la spital, în vederea stabilirii existenţei unor eventuale vătămări.

Poliţiştii au efectuat activităţi specifice pentru identificarea şi depistarea conducătorului autoturismului, iar la momentul depistării sale, fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faţă de acesta poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore şi urmează ca în cursul acestei zile să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunere legală.