"Cu binecuvântarea Înaltpreasnţitului Arhiepiscop Ciprian al Buzăului şi Vrancei, sâmbătă, 6 ianuarie, de Bobotează, va avea loc procesiunea religioasă la râul Buzău, organizată de Catedrala Municipală “Sfântul Sava”. După oficierea Sfintei Liturghii, aşa cum a intrat în tradiţie se va organiza o procesiune către apa Buzăului. Plecarea din faţa bisericii va avea loc la ora 11.45. Buzoienii care vin direct la apa Buzăului, sunt aşteptaţi la ora 12.30, pentru a participa împreună la ceremonialul religios de sfinţire a apei în care, la anul 334, a fost martirizat Sfântul Sava.

Descoperirea Sfintei Treimi este subiectul principal în ritualul Bobotezei. Atunci când spunem „botez“ noi îl asociem cu spălare, curăţire, ştergere, iertare. Iisus Hristos nu a avut nevoie de toate acestea deoarece el nu a avut nicio vină, păcat, slăbiciune. „Cine dintre voi Mă vădeşte de păcat“? spune chiar Mântuitorul Hristos (Ioan 8, 46). Şi totuşi, Iisus S-a botezat. Acest lucru L-a făcut, nu pentru El personal, ci pentru noi oamenii, care avem mare nevoie de botez pentru a putea intra în împărăţia lui Dumnezeu: „De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu“ ( Ioan 3,5).

Vă aşteptăm cu drag pe toţi pentru a lua agheasmă mare, apă snţită cu multe daruri de la bunul Dumnezeu!", transmite pr. prof. dr. Mihail Milea.