Peste 180 de poliţişti, cu aproape 70 de autospeciale vor fi la datorie, în noaptea de Anul Nou, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor. 

 

În perioada 30 decembrie 2017 - 2 ianuarie 2018, pe raza întregului judeţ, peste 180 de poliţişti cu aproape 70 de autospeciale și câini de serviciu vor fi la datorie, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică.

Polițiștii vor acționa pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, peste 120 sunt poliţişti de ordine publică, aproape 50 sunt de la rutieră, iar restul sunt de la celelalte structuri, respectiv investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Cu prilejul Revelionului, sunt preconizate a se desfăşura manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă), la nivelul judeţului, la care sunt aşteptate să participe peste 3.000 de persoane.

De asemenea, polițiștii vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naționale şi județene, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Recomandăm tuturor cetățenilor să adopte o conduită corectă în această perioadă și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în traffic.