În perioada 26 – 30 septembrie a.c., echipa de fotbal a I.P.J. Buzău a participat la turneul de fotbal organizat de IPA în Barcelona - Spania, competiţie sportivă care a adunat la start 18 echipe formate din poliţişti din 12 ţări din întreaga lume.

 

 

Poliţiştii buzoieni au fost repartizaţi în grupa „B”, pe care au câştigat-o cu maxim de puncte (15) şi  golaveraj 16 – 0 , trecând pe rând de echipele din Occlo – Franţa cu 6-0, IPA Moldova cu 3-0, IPA  Maroc cu 2-0, Tongeren – Belgia cu 4-0 şi Az Moscova – Rusia cu 1-0.

 

În meciurile eliminatorii, poliţiştii au învins în optimi cu 5-0 echipa din Rand Horizon – Maroc, în sferturi cu scorul de 3-1 echipa din Bordeaux – Franţa, iar în semifinale au trecut de echipa din Mogadishu – Somalia cu 3-0.

 

În finală, după un meci în care poliţiştii buzoieni au jucat în inferioritate numerică, au fost învinşi de echipa din Sankt Petersburg – Rusia cu 3-2, reuşind totuşi adjudecarea locului al doilea şi a medaliei de argint.

 

Marcatorii echipei au fost Pană Gabriel – 9 goluri, Ceauşel Sebi – 6, Glogoviţeanu Victor – 4 goluri, Mihai Chiorcău – 3 goluri, Oprea Ionuţ Alexandru – 2 goluri, Taraze Fănel – 2 goluri, Fâşie Adrian – 2 goluri şi Oproescu Constantin – 1 gol.

 

Echipa şi-a adjudecat de asemenea premiile speciale ale turneului, respectiv de cel mai bun portar -Baba Ionuţ şi de golgeter al turneului – Pană Gabriel.

 

Din delegaţia condusă de şeful I.P.J. Buzău, domnul comisar şef de poliţie Pantazi Virgil Laurenţiu, au făcut parte Baba Ionuţ, Chiorcău Mihai, Glogoviţeanu Victor, Taraze Fănel, Oproescu Constantin, Pană Gabriel, Ceauşel Sebi, Oprea Ionuţ Alexandru, Fâşie Adrian, Tărtăreanu Mihai şi Dragomir Gabriel.

 

Astfel poliţiştii buzoieni confirmă rezultatele internaţionale obţinute în trecut, respectiv câştigarea trofeului în Polonia şi locul 3 în Italia, precum şi nenumăratele turnee naţionale câştigate în decursul timpului.