PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE ÎNȘELĂCIUNE, FALS MATERIAL ÎN ÎNSCRISURI OFICIALE ȘI UZ DE FALS

 Poliţiştii din Buzău au efectuat săptămâna trecută, 17 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Buzău, Giurgiu şi Vrancea, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals

Săptămâna trecută, peste 45 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Giurgiu, Vrancea  şi DGPMB, au efectuat 17  percheziţii domiciliare, dintre care 8 în judeţul Buzău, 4 în municipiul Bucureşti, 2 în Giurgiu şi 3 în Vrancea.

 

Percheziţiile au vizat probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Din cercetări a reieşit faptul că în perioada  noiembrie 2016 – martie 2017, persoanele bănuite, utilizând cărţi de identitate falsificate şi adeverinţe de venit eliberate în fals, în numele unor societăţi, au contractat credite de nevoi personale de la o instituţie financiară nebancară, fără a achita ratele aferente creditelor contractate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la aproximativ 600.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat documente şi înscrisuri care atestă activitatea infracţională a persoanelor bănuite.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost aduse la audieri 9 persoane cu vârste cuprinse între 37 şi 64 de ani.

De asemenea, în urma probatoriului administrat de poliţişti sub coordonarea procurorului de caz, faţă de 6 persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior a fost luată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză şi recuperarea prejudiciului.