40 de polițiști acționează suplimentar, pentru desfăşurarea în condiții de liniște și siguranță a examenului național de bacalaureat. 

 Potrivit informaţiilor furnizate de Biroulo de Presă al IPJ Buzău, pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, poliția buzoiană a suplimentat dispozitivul curent care acționează pentru liniștea și siguranța comunității.

 

 

Astfel, pe durata examenului național de Bacalaureat, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, 40 de poliţişti vor acționa zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

    Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 25 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, 9 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

        Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, cele 15 centre de examinare  și evaluare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor.

       De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

 

       La nivel naţional sunt 1737 centre de examinare, iar peste 3.500 de poliţişti vor acționa zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren, pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât examenul național de Bacalaureat să se desfășoare în condiții de normalitate.

 

Le dorim succes tuturor elevilor!