Comercianții de petarde și artificii își fac deja provizii. Având experiența anilor trecuți și  polițiștii țin pasul cu ceea ce se întâmplă pe piață și  au demarat controale. La Buzău, oamenii legii au depistat un bărbat care deținea peste 2.000 de petarde, din categoria celor interzise. Polițiștii i-au întocmit dosar penal și i-au confiscat marfa: un geamantan burdușit cu petarde și alte material pirotehnice.

La data de 17 noiembrie, poliţişti de la Poliţia municipiului Râmnicu Sărat şi poliţişti locali, în timp ce acţionau pe raza de competenţă au depistat un bărbat de 34 de ani din comuna Boldu care avea asupra sa peste 2000 de bucăţi de articolpe pi9rotehnice din categoria a II-a”, a transmis  Biroul de Presă al IPJ Buzău.

Cei mai mulți comercianți de petarde își fac proviyii din timp, uneori încălcând legea. Polițiștii au început deja să efectueze și ei controale. În acest weekend, ei au descoperit un bărbat din localitatea Boldu care deținea un geamantan plin cu materiale pirotehnice interzise de legea.  Polițiștii anunță că deținerea și comercializarea materialelor pirotehnice considerate de risc este interzisă iar sancțiunile sunt usturătoare.

Pe măsură ce se apropie sărbătorile și polițiștii vor conținua controalele la sediul societăților comerciale care vând articole pirotehnice, dar și în piețe, acolo unde există indivizi care vând petarde pe sub mână.