Pentru că minivacanţa se cam apropie de final, poliţiştii buzoieni au câteva recomandări care să le reamintească participanţilor la trafic faptul că şi la întoarcere spre casă este bine să circule cu prudenţă, fără grabă, cu respect unii faţă de alţii, astfel încât să ajungă cu bine, fără incidente neplăcute ori care să le pună viaţa în pericol. De asemenea, poliţiştii îi îndeamnă pe şoferi să respecte regimul legal de viteză, să nu se urce băuţi ori obosiţi la volan. 

Iată ce recomandări ne transmite Biroul de Presă al IPJ Buzău:

 

"Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

 

Conduceţi prudent, fără

bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

 

Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

 

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

 

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă". "Poliţia buzoiană le doreşte tuturor drum bun spre casă, fără evenimente rutiere!", încheie comunicatul IPJ Buzău. Drum bun le dorim şi noi tuturor participanţilor la trafic!