Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău va veghea, alături de celelalte instituţii cu responsabilităţi în domeniu, la siguranţa elevilor.

 Aproximativ 250 de poliţişti vor fi angrenaţi în măsurile ocazionate de deschiderea anului de învăţământ preuniversitar.

La data de 10 septembrie a.c., aproximativ 250 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor acţiona în sistem integrat pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar. 

Pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. 

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor.  

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ. 

Totodată, sunt identificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor. 

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventive-educative. Acestea sunt orientate cu precădere către prezentarea unor modalități de soluționare nonagresivă a conflictelor, precum şi a unor noțiuni juridice privind răspunderea penală şi consecințele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de conviețuire socială. 

Pentru creșterea gradului de siguranță în interiorul unităților de învățământ, polițiștii informează factorii responsabili cu privire la cele mai bune măsuri care pot fi luate și intervin ori de câte ori este nevoie.  

Poliţiştii buzoieni urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar!