Siguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru Poliţia Română, context în care aproape 9.500 de poliţişti vor acţiona, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din toată ţara.

Înainte de începerea şcolii, poliţiştii verifică şoferii microbuzelor şcolare, dar şi autovehiculele special destinate transportului de elevi.

 Peste 350 de poliţişti de ordine publică, 50 de poliţişti de la rutieră, 45 de la investigaţii criminale, de la prevenire şi poliţişti de la alte structuri, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din întregul judeţ, în această dimineaţă.

 

"Din dispoziţia Şefului Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, peste 550 de poliţişti buzoieni vor acţiona în sistem integrat, alături de alte forţe din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar",se arată în comunicatul transmis de Biroul de Presă al IPJ Buzău.

"În aceste zile, la nivel naţional, poliţiştii intensifică activităţile educativ-preventive şi de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licenţierii, existenţei inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării de răspundere civilă obligatorie.

Pentru ca noul an şcolar să înceapă şi să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor. 

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Totodată, sunt identificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional şi prevenirea evenimentelor negative, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative", se mai arată în comunicatul IPJ Buzău.