Jandarmii buzoieni vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestările comemorative, sportive şi cultural- artistice, astfel:  începând de miercuri, 24 mai, până joi, 25 mai, vor avea loc o serie de activităţi organizate de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei prin care se sărbătoreşte hramul Catedralei Arhiepiscopale.

Joi, 25 mai, începând cu ora 12.00

, vor avea loc manifestări prilejuite de Ziua Înălţării Domnului şi a Eroilor Neamului atât în municipiul Buzău, cât şi în localităţile Spătaru şi Merei, jandarmii asigurând măsuri de ordine şi siguranţă publică. De asemenea, Jandarmeria Buzău va participa la ceremonialul militar şi religios organizat de Comenduirea Garnizoanei Buzău la monumentul Eroilor cu un pluton de defilare, format din 18 jandarmi, sub comanda unui ofiţer.

Sâmbătă şi duminică, 27- 28 mai, în municipiul Buzău va avea loc festivalul concurs de muzică populară “Benone Sinulescu”, ediția a I- a.

Tot sâmbătă, începând cu ora 10.00, în Parcul Crâng se va desfășura ediția a IV- a a concursului de ciclism intitulat “Urban Velo Race”, iar în intervalul orar 09.00-21.00, în incinta Sălii Sporturilor „Romeo Iamandi” se va desfășura Cupa “Happy Dance”. Începând cu orele 12.00, în localitatea Rușețu se va desfăşura o serbare folclorică care va marca ziua comunei.

Duminică, 28 mai, începând cu orele 11.00, în localitatea Gura Teghii, se va desfăşura serbarea folclorică “ Pe urme de baladă”. Începând cu orele 14.00, în localitatea Lipia, com. Merei, se va desfăşura serbarea folclorică “ Floarea de salcâm”. Tot la aceeaşi ora, în localitatea Gherăseni, va avea loc serbarea folclorică marcând astfel ziua comunei.

Jandarmii vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru preîntâmpinarea apariţiei unor evenimente sau incidente nedorite şi pentru protecţia persoanelor care participă la aceste manifestări.